Peacemakers Westernshow 31 år!
Peacemakers Westernshow 31 år! ...läs mer här

  Nya bilder från 2017
Nya bilder från 2017 ...läs mer här

  Uppdaterat evenemangen för 2017
Uppdaterat evenemangen för 2017 ...läs mer här

 

 

Här är historien om Peacemakers.

1986 - Det hela startade med två karlar, ett fruntimmer, ett par sovsäckar och en gammal jeep. Hans-Erik, Jörgen och Maria åkte runt till ett fåtal olika countryfestivaler utklädda till cowboys, mest för deras eget nöjes skull.

1987 - Under slutet av 1980-talet växte gruppen för varje sommar som gick. Folk kom och visade sitt stora intresse, men ingen gick. Allt man gjorde var att resa runt till diverse countryfestivaler och liknande arrangemang där man klädde upp sig och hade kul. Kostnaderna stod man själv för, var och en för sig.

1991- Den alltjämt växande gruppen fick ett namn. Det var nu "Peacemakers - The Real Westernlovers" som reste runt i Mellansverige varje år, vilket uppskattades stort av allmänheten som lärt sig känna igen de legendariska figurerna. Tidigare hade måltiderna bekostats av var och en för sig men nu började så smått med gemensam matlagning vilket självklart ökade kamratskapen. Precis som förut sov man under underbar bar himmel.

1992 - I Duved detta år kom det första rejäla genombrottet sedan starten. Per "Pelle" Aldenby förespråkade ett visst samarbete mellan arrangörer och Peacemaker-medlemmar. Man skulle ge ett utbyte för de pengar man fått av denna festivals arrangörer. På så sätt kom idén om en slags vilda västern skådespel till, som tack för detta bidrag skulle man få en viss ersättning, främst till resor och mat. Det var sedan Pelle som blev en slags manager för klubben och som skötte kontakterna mellan Peacemakers och arrangörer.

1994 - Showerna var nu en del av klubben och överallt dit Peacemakers kom, bjöds publiken på underhållning av det högljuddare slaget. Året innan hade gänget fått en gammal Volvobuss från 1962. Under vintern fixades motorn och inredningen gjordes om. 1994 gjorde bussen sin jungfrufärd i klubbens ägo. Färden gick genom halva Sverige (med en högljudd dieselmotor) ända ner till High Chaparral i Småland. Legenden säger att den så kallade "vilda" västernparken liknade ett stillsamt bibliotek i jämförelse med de galna vildarna som intog parken. Det sägs även att High Chaparral sedan dess aldrig blev sig likt igen... Flera radikala förändringar skedde detta år. Peacemakers blev ordentligt etablerade och genom Pelle fick klubben flera bokningar. Det var arrangörerna i Jädraås som detta år tog kontakt med Peacemakers för att göra ett framträdande, istället för tvärtom (tidigare hade klubben kontaktat arrangörerna). Lägret blev både mer gemensamt och organiserat. Det autentiska lägerområdet med alla attiraljer blev nästan ett uppträdande i sig. Intresset var fortfarande stort och klubben ökade konstant i antal medlemmar.

1996 - En västernstad (i alla fall en kuliss) byggdes och i Kälarne 1996 bjöd Peacemakers på ett strålande skådespel, med kulisstad och allt, vilket fick invånarna att tappa hakan av beundran. Klubben har sedan dess blivit ett välkommet och uppskattat gäng varthän vi än har kommit.

1997 - År 1997 delades Peacemakers upp i två läger, de som ville göra shower mot betalning, samt de som inte ville det. De förstnämnda kallade sig nu för "Peacemakers Western Show" medan de andra valde namnet "Real Peacemakers". Av de tre personer som började 1986 fanns två kvar: Hans-Erik i Peacemakers Western Show och Jörgen i Real Peacemakers. Man måste därmed anse att båda gängen härstammar från originalet.

2001 - Firade Peacemakers - the real Westernlovers, som vi också kallar oss, 15-årsjubiluem som västerngäng och 10-årsjubileum som västernklubb (då namnet valdes 1991).

2003 - Klubben Peacemakers slutade existera under 5 minuter den 1 augusti (på eftermiddagen) detta år.  Därefter tas en nystart och Peacemakers är alltsedan dess en riktig Västernförening med ordförande, medlemsavgift och styrelse.

2004 - Den nybildade föreningen har sitt första årsmöte, medlemsförteckningen granskas och det bildas ett nytt system där medlemmarna delas in i grupper om Aktiva, Assistenter, Stödjande eller Ungdomar. En ny fin kuliss har byggts av engagerade medlemmar och står som scenbakgrund i våra förbättrade sprängfyllda shower.

2006 - Vår ärorika förening fyller 20 år. Den historiska tidsepoken som kallades för Vilda Västern (den tid då västern var vild) varade också i 20 år. Förhoppningsvis kan vi nu verka för att vår vilda västern varar i minst 20 år till och att Peacemakers Western Show kommer att fortsätta att finnas kvar!

2011 - PM blev 25 år. Som vanligt så var det full fart på alla shower så som det alltid är då vi är i farten.

2012 - I December mister PM en kär och välkänd ikon på grund av en tragisk trafikolycka, vi alla hedrar vad Lennart "Kocken" Larsson har uträttat genom åren så som medlem och som person.

2015 -  I Augusti så har Hans-Erik Pierre Grundare för Peacemakers westernshow och Old Trail Town i Hällesjö lämnat oss med en stor sorg!

2017 - I Augusti . blev föreningen vilande tillsvidare !


© Peacemakers WesternShow info@peacemakers.se
Design MODx Verkstan